Asztal számítógépek

Az asztali számítógépek arra a személyes számítógépre utalnak, amelyeket kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy egy asztalon kell használni a nagy mérete és nagy áramigénye miatt. Ennek az eszköznek hatalmas hatása volt az emberi életekre. Például a globalizáció és a számítógépek fejlődésének eredménye. Ez a cikk részletesen vizsgálja az asztali számítógépeket. Az analízis figyelembe veszi a rövid történelmüket, különböző részeiket és típusaikat.

Az Asztali Számítógépek Eredete

Számos remek asztali számítógép jelent meg 1965 és 1966 között. Nagyon meggyőzőek voltak, mivel gyorsabbak voltak és nem voltak olyan hangosak, mint a mechanikus elődei.

Az asztali számítógépek

Mindenesetre a jelentős fejlődésük a microcomputer áttörésre vezethető vissza az 1980-as években. Az IBM Personal Computer 1981-ben jelent meg, ez vezette be a Personal Computer, azaz PC kifejezést. A microprocesszorok fejlődésével a számítógépek olcsóbbak és elérhető áruak lettek, mint sok más népszerű árucikk. A legelső számítógépeket még akkoriban microcomputereknek hívták és csak kis számban fogytak. A legtöbb érdeklődő hobbiból vásárolta vagy technikus volt.

Hadd legyünk egy kicsit precízebbek a találmányokkal kapcsolatban. 1975-ben, az első Personal Computerek készletként jelentek meg, elsőnek a MITS Altair 8800, majd pedig az IMSEI 8080. Ez a két készülék Intel 8080 CPU-t használt. Ugyanebben az évben két másik készülék is megjelent. A Zilog kiadta a Z-80 processzort, míg a MOS kifejlesztette a 6502-t. Az ezt követő évben az Apple két Steveje kifejlesztette az Apple-t, az egyetlen Apple egyedülálló eszközös számítógépét, a 6502 processzorral.

Az Apple II 1977-ben jelent meg jelentős újításokkal, mint a kiegészítő slot, floppy támogatás és még sok más. A következő évben is jelentős fejlesztések történtek, mint a VisiCalc és a WordStar, amelyek domináltak világszerte. A legjelentősebb előrelépések az 1980-as években történtek. Például a Commodore kiadta a 299 dolláros VIC-20-at. Ezt a 199 dolláros ZX80 követte a Sinclairtől, ami egy ideig uralta az ipart. A legjelentősebb fejlődés az iparban 1981-ben következett be, az IBM PC megjelenésével. A számítógép sok funkcióval rendelkezett, mint például a bővítő slotokkal, 16 KB-os RAM-mal és két teljes magasságú vezérlővel.

A Számítógépek Fontossága

A számítógépek a modern civilizáció alapkövei. Vizsgáljuk meg a készülék két előnyét.

Lehet fejleszteni a részeit, ami olcsóbb, mint egy új laptop. Gyakran, amikor egy laptop rosszul működik, a legegyszerűbb megoldás egy új vásárlása, ami nagyon drága lehet. Ezzel szemben a régi processzorokat le lehet cserélni a számítógépekben, így megújítva azokat. Ráadásul a processzorok megfizethetőek, általában 200 dollár alatt.

Az asztali számítógépek

Ezen kívül olcsóbb erőteljes asztali számítógépet vásárolni, mint hasonlóan erős laoptopokat. A különbség az egyenértékű hardvereknél több, mint 1000 dolláros is lehet. Ha a teljesítmény fontosabb, mint a hordozhatóság, az asztali számítógép a legjobb döntés.

Összegezve a fentieket, az asztali számítógépek elengedhetetlenek lettek mára. Bár nem hordozhatóak, mint a laptopok, de jóval olcsóbb javítani őket.

Ugyanazon kategóriába tartozó hozzászólások:

    Nem található